torstai 6. syyskuuta 2012

Hiusten pigmentointi

Nyt varmaan ihmettelet, että mitä ihmettä tämä pigmentointi tarkoittaa? 

Kuulostaako tutulta, kun vaaleat hiukset alkavat kyllästyttämään, vaikka pari vuotta sitten piti urakalla vaalentaa ja oli pakko saada ne vaaleat hiukset. Nyt päätät, että vaihtelu virkistää ja haluat takaisin sen ihanan täyteläisen tummanruskean värin. Menet kauppaan ja ostat hiusvärin missä luvataan kaunista suklaanruskeaa väriä, mutta lopputulos onkin lähempänä hailakan ruskeaa ja lähtee parissa pesussa kulumaan. Mitäs nyt sitten?

Lähtökohta on se, että aina kun halutaan vaaleasta tummempaan ja hiuksissa on yli 2 asteen väriero, niin silloin hiusta tulisi pigmentoida. Hiuksia voi pigmentoida ennen tai välittömästi värikäsittelyn jälkeen, ja sillä nimenomaan halutaan korvata hiuksista puuttuvia pigmenttejä. Pigmentointia käytetään, kun hiuksia on esimerkiksi vaalennettu tai muuten käsitelty useasti, koska näiden käsittelyjen jälkeen hiuksista puuttuu pigmenttejä. Lyhyesti siis; pigmentoinnin tarkoituksena on tasoittaa värillisesti ja tummuusasteellisesti epätasaisen hiuksen värillisyyttä ja saada halutun hiusvärin lopputuloksesta tasaisen täyteläinen.

No miten sitten pigmentoidaan? 
Riippuen halutusta tummuusasteesta, valitaan vaalennuspohjataulukon mukainen pigmentointi sävy. Väriä voidaan lisätä hiuksiin kolmella eri tavalla, esipigmentoimalla, värin nostolla ja jälkipigmentoimalla. Seuraavaksi esimerkki esipigmentoinnista asiakkaalle.



Asiakkaan tyvi oli ns.''maantien harmaa'' ja muu pituus usean värinpoiston jälkeinen vaalea. Toiveena oli kauttaaltaan todella kirkas punainen väri.

Käytimme esipigmentointiin Igoran Color Gloss suoraväriä Red Sparkia. Pigmentointiin voi käyttää kaikkia muita hiusväriainesosia paitsi metalliväriainesosia. Tässä tapauksessa käytimme suoraväriä, joka onkin todella oiva vaihtoehto.





Esipigmentointiväri levitettiin tasaisesti joka puolelle hiuksia. Hiuksia voi kostuttaa kevyesti ennen värin levittämistä - niin väri levittyy tasaisemmin ja on paljon riittoisampaa. Tämän jälkeen aletaan heti laittamaan värejä. Käytimme jälleen Schwarzkopfin Igoran tuotevalikoimaa ja nytkin Igora Royal-kestovärejä. 


Kaisan resepti ;)






 


 Vaikutusaika puoli tuntia, huolellinen emulgointi ja pesu ja homma on selvä. Lopuksi leikattiin vielä kuivat latvat pois. 






Tämän syksyn ehdottomiin suosikkituotteisiin kuuluu Bonacuren Oil Miracle. Oil Miracle sulkee hiuksen pintakerroksen ja hoitaa ja siloittaa hiuksen pintaa antaen kauniin kiillon ja silkinpehmeän lopputuloksen. Vain muutama tippa öljyä käsien kautta hiusten latvoihin riittää. Föönin ja suoristusraudan alle on aina hyvä muistaa laittaa lämpösuojaa, nyt käytimme Osiksen Flatlineria.




Pigmentoinnin ansioista väristä tuli heti todella runsas ja täyteläinen. Lopputuloksesta tuli kirkas punainen ja asiakas oli kovasti tyytyväinen. 


On se kumma ku pittää aina tahallaan sotkia!!1!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti