tiistai 16. lokakuuta 2012

Vaalennusprosessi osa2

Sisko soitti pari viikkoa sitten, että tekisinkö hänen hiuksilleen jotain meillä Oppitukassa. Ajanvarauskirjasta löytyi juuri viime perjantaille sopiva aika ja Alina tulikin mun luokse kyläilemään loppuviikoksi ja samalla laitettiin hiukset uuteen uskoon.

Lähtötilanne oli seuraavanlainen; Alina oli käynyt muutama kuukausi sitten kampaajalla laitattamassa koko päähän ohuita vaaleita raitoja, tavoitteena se, että joku päivä olisi niin vaaleat hiukset, ettei tarvi olla jatkuvasti värjäämässä tyvikasvua. Hiukset on aina värjätty tumman ruskeaksi tai mustaksi, ja yhdessä välissä kerkesi hiuksissa olla punainenkin väri. Päätettiin kuitenkin säästellä hiusta ja tehdä käsittelyjä mahdollisimman pienillä hapetteilla. Ennemmin tekee useaan kertaan käsittelyjä miedoilla aineilla, entä kun kerralla räväyttää koko setin ja hiukset rapisee vähitellen pois päästä. :)

 Aloitimme tekemällä ensiksi vaalennuspesun, johon tuli 1osa 3% hapetetta, 1osa vaalennusjauhetta, 1osa vettä ja 1osa shampoota. Kumpikin ylläolevista kuvista on otettu vaalennuspesun jälkeen.

Sitten ohuita palkkiraitoja koko päähän 3% hapetteella.


Lopuksi vielä koko päähän samalla reseptillä vaalennuspesu 3% hapetteella kirkastamaan raitoja. Laitoimme myös altaalla Igoran Color Gloss suoraväriä 9,5-1 antamaan raidoille kivan tuhkaisen vivahteen, vaikutusaika oli noin kymmenisen minuuttia.


Siinä lopputulos. Nyt annetaan hiusten levätä ja jatketaan projektia korkeintaan kuukauden päästä, hiljaa hyvä tulee... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti